Servicii oferite de Fundația ICAR

Servicii medicale. Fundația ICAR oferă foștilor deținuți politici, refugiaților de pe teritoriul României, solicitanților de azil, precum și familiilor acestora o serie de servicii medicale în domeniile: medicină generală, psihiatrie, cardiologie, urologie, fizioterapie și kinetoterapie. De asemenea, la sediul Fundației, persoanele aparținând categoriilor amintite pot beneficia de controale medicale și de certificate medicale (rapoarte asupra stării de sănătate fizică și psihică), care atestă consecințele traumelor fizice și psihice cauzate de tortură sau alte pedepse crude, inhumane sau degradante la care au fost supuși. Controalele și rapoartele de sănătate se fac la solicitarea reprezentanților legali ai celor în cauză, a altor ONG-uri, a anumitor instituții publice sau a instanțelor.

Servicii psihologice. Specialiștii Fundației ICAR oferă evaluări psihologice, consiliere psihologică și psihoterapie victimelor torturii, foștilor deținuți politici din România supuși la rele tratamente, la pedepse inhumane și degradante, refugiaților și solicitanților de azil.

Servicii sociale. ICAR oferă refugiaților și solicitanților de azil servicii de consiliere și informare, posibilitatea de a participa la cursuri de limba română și/sau engleză, la activități culturale (sesiuni de orientare culturală, vizite la muzee etc.), activițăți de recreere (proiecție de filme artistice și documentare, ateliere de pictură și desen etc.). Scopul este dezvoltarea unei rețele de support pentru beneficiari, pentru a preveni izolarea lor social și a-i ajuta să se intrgreze mai ușor în societatea românească. În toate aceste activități, echipa de specialiști a Fundației ICAR este susținută de voluntari inimoși.

Servicii juridice. Pentru persoanele care au suferit abuzuri grave ale drepturilor omului, ICAR derulează un proiect de reprezentare juridică în instanță și consiliere juridică. Aceleași servicii au fost oferite de ICAR și solicitanților de azil victime ale torturii și relelor tratamente în țara de origine.

Toate serviciile oferite de Fundația ICAR persoanelor aparținând categoriilor amintite sunt gratuite și sunt oferite de profesioniști cu atestare în domeniile respective de activitate.

Mai multe detalii despre serviciile oferite de Fundația ICAR: www.icarfoundation.ro

0
Share
Tatiana Dabija

Leave a Reply